top of page

Hvor vanskelig er det egentlig å starte en nettbutikk?

I dag kan hvem som helst opprette en nettbutikk. Alt du trenger er en ide om hva du vil selge og en datamaskin med Internett-tilkobling.Å starte en nettbutikk har aldri vært enklere enn det er i dag. Det er ikke så mye å gjøre for å komme i gang, men vi har satt sammen en plan som kan føre deg til stor suksess med din egen nettbutikk.


Start en nettbutikk med et forsprang

Her finner du den virkelige suksessoppskriften med din egen nettbutikk. En enkel og effektiv trinn-for-trinn-plan, helt gratis.


Det hele startet med en idé. Du har kanskje tenkt på hva du vil selge. Det kan være en stor samling av produkter: for eksempel klær; Kosmetikk; elektronisk; eller en nisje: som tilbehør til mobiltelefoner; Blekk skuffen; dykkerutstyr. Alternativt kan du ha en mening om hvorfor folk bør handle hos deg: For eksempel fordi du er... den billigste; gi eksklusiv kvalitet; Ekspress leveranse; eller gratis frakt. Det er din idé.


Fra idé til forretningsidé

Det neste du gjør er å lage din forretningside. Hvis en forretningsmann har en idé om å selge godt dykkerutstyr på Internett, kan han etter å ha tenkt seg om, komme opp med følgende forretningsidé: "Gjennom vår nettbutikk vil vi tilby leveringstjenester. rask levering av dykkerutstyr av høy kvalitet i det norske markedet." En forretningsidé trenger ikke være mer komplisert enn som så.


Du kan ha hatt en visjon. Grunnleggeren av den nevnte våtdraktbutikken hadde kanskje tenkt «Vi skal bli Norges første nettbutikk som selger dykkerutstyr på internett». Det kan være vanskelig å definere kvantifiserbare inntekts- og resultatmål før du har etablert driften og har sansen for markedet, så dette kommer ofte senere.

Firmanavn

Hva skal selskapet hete? Dette spørsmålet tar like lang tid som "hva skal babyen hete?". Med andre ord, noen finner et navn umiddelbart, andre bruker måneder på å finne et. Finn et navn som skiller seg ut fra mengden og gjerne et som beskriver virksomheten din eller skaper en forening, for eksempel en dykkergründer som kanskje kaller virksomheten sin "Dypvann Shop".


Domene og webhotell

Så snart du har fått registrert en bedrift har du rettigheter til å registrere et domene under .no, for eksempel dypvannshop.no. Din nettbutikk må ha et domene og et webhotell for å i det hele tatt kunne eksistere. Les mer om domene og webhotell her.


Varemerkebeskyttelse er et alternativ til deg som ønsker å beskytte særegne merker, slik som logo eller grafisk profil. Les mer om hvordan du registrerer et varemerke på Patentstyrets nettsider. I tillegg er nettsiden Name Lookup et nyttig verktøy som gjør det enkelt å sjekke om navnet du ønsker er opptatt eller i konflikt med registrerte navn, enten det er et domenenavn, et firmanavn eller et varemerke.


Nettbutikkutvikling

Dette er en ting som tar tid og forårsaker dessverre en del hodeverk og kan være demotiverende. Vi har flere års erfaring innen nettbutikkutvikling og tilbyr disse tjenestene til en gunstig pris. Se her for mer info.Nettbutikkdrift

I tillegg til å fortsette å markedsføre nettbutikken din, må du også administrere butikken. Send inn kjøpsordrer, administrer beholdning, legg inn nye bestillinger og mer. Dette er noe vi går gjennom sammen med deg om du ønsker å samarbeide med oss.


Dropshipping

Et alternativ for deg som ikke ønsker å ha ditt eget varelager – det medfører mindre risiko og kan ofte være et godt alternativ til mange små nettbutikker. Hvis dette høres bra ut for deg, er dette noe vi kan hjelpe deg i gang med. Se her for mer info.,

29 visninger0 kommentarer
bottom of page